De Munt verkoopt haar kostuums

Voor het eerst in tien jaar organiseert de Munt nog eens een kostuumverkoop. Alles wat er op het Muntpodium te zien is, is in huis gemaakt door de vaardige handen van onze schoenmakers, decorbouwers en kostuumontwerpers. We werken al enkele jaren op de meest ecologisch verantwoorde manier in zowel kantoren als ateliers en dat betekent in het geval van de kostuums zeer selectief uitkiezen met welke stoffen we werken, de kostuums met de best afbreekbare zeep wassen en elk kostuum bewaren. Die bewaring is niet enkel belangrijk voor eventuele reprises, we archiveren ook de meest iconische kostuums en hergebruiken heel erg veel materiaal voor volgende kostuums. Dat we niet alleen inzetten op kostuumcreatie, maar ook de bewaring belangrijk vinden, mag blijken uit de kostuumreserve die we in 2021 op het dak van ons ateliergebouw hebben ingehuldigd. En toch moeten we zo nu en dan eens een kostuumverkoop organiseren om te vermijden dat onze kostuumopslagplaatsen uit hun voegen barsten. We kiezen we voor een verkoop omdat we dan niet alleen verspilling tegengaan, maar onze abonnees, Friends en andere kledingliefhebbers ook nog iets hebben aan deze unieke creaties.

Want dat het behoorlijk uniek is om een kostuum, accessoire of paar schoenen uit pakweg Aida, Foxie, Tannhäuser of Lucrezia Borgia te kunnen kopen behoeft geen betoog. Prijzen variëren van 1 tot 160 euro en iedere kooplustige mag een maximum van acht stuks aankopen. We zien deze stockverkoop als een extra manier om onze deuren open te zetten voor een zo breed mogelijk publiek. Je hoeft immers geen operaliefhebber te zijn om van handgemaakte prachtkostuums te houden.

Algemene Informatie

KOSTUUMVERKOOP
zaterdag 07.05.2022 – 09:00

LOCATIE
Bazellaan 8, 1140 Evere

PRIJS
5 euro (inclusief totebag van de Munt)

Om veiligheidsredenen is het aantal toegelaten personen beperkt en werken we met verschillende tijdslots: u kunt maximaal 2 tickets reserveren voor een specifieke aankomsttijd tussen 9u00 en 19u00 (laatste toegang om 17u00)

ONLINE VERKOOP

Tags

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: