Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

© Pierre Stubbe

De Munt genomineerd voor twee International Opera Awards

In dit jaar’s International Opera Awards, die op 9 november in het Teatr Wielki in Warschau worden gehouden, heeft De Munt het genoegen te delen dat ze in twee categorieën zijn genomineerd. Hun toewijding aan duurzaamheid heeft hen, niet voor het eerst, een nominatie opgeleverd in de categorie Sustainability. Meer inzicht in hun benadering van groene opera is te vinden op hun website. Ook de door De Munt mede-opgerichte Collectif 17h25 is in dezelfde categorie genomineerd.

Daarnaast zijn ze dit jaar ook genomineerd in de categorie Equal Opportunities & Impact, als erkenning voor hun werk binnen het sociaal programma ‘Een brug tussen twee werelden’. Hoewel het sociale engagement van De Munt niet altijd prominent wordt belicht om de kwetsbaarheid van de groepen waarmee ze werken te beschermen, is deze potentiële erkenning een welkome blijk van waardering voor de teams die zich onvermoeibaar inzetten voor degenen die anders weinig kansen hebben om deel te nemen aan culturele activiteiten.

In andere categorieën zijn er ook bekende gasten van De Munt te vinden. Dirigenten Nathalie Stutzmann (die vorig seizoen de muzikale leiding had over Schoppenvrouw) en voormalig muziekdirecteur Sir Antonio Pappano hebben beiden een nominatie ontvangen in de categorie Conductor. Sopranen Jodie Devos en Sally Matthews (MM Ambassador) zijn respectievelijk genomineerd in de categorieën Recording (Solo Recital) en Readers’ Award. Ook Corinne Winters, die we in 2022 nog zagen schitteren in de productie Il trittico, maakt kans op een award, namelijk die van Female Singer.

De volledige lijst met nominaties vind je terug op de website van de International Opera Awards.

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.