De eerste editie van de Prix De Sanctis Europa toegekend aan Speranza Scappucci

Afgelopen donderdag 28 oktober 2021 ontving de Musical Director van de Opéra Royal de Wallonie-Liège Speranza Scappucci de eerste editie van de Prix De Sanctis Europa, in de residentie van de Ambassadeur van Italië in Brussel. De De Sanctis-prijs is een belangrijke Italiaanse onderscheiding, toegekend door de Stichting De Sanctis in samenwerking met de Raad van Ministers en de steun van de president van de Italiaanse Republiek, die persoonlijkheden die actief zijn op cultureel gebied beloont.

In 2021, ter gelegenheid van de tiende verjaardag van de De Sanctis-prijs, wordt een nieuwe prijs gecreëerd, genaamd “De Sanctis Europa-prijs”, die elk jaar zal worden toegekend aan Europese persoonlijkheden die uitblinken op het gebied van kunst, wetenschap of ideeën .

Voor deze eerste editie wordt Speranza Scappucci geëerd naast auteur en essayist Philippe Forest (Frankrijk), natuurkundige Fabiola Gianotti (Italië), schilder en beeldhouwer Anselm Kiefer (Duitsland), dirigent Riccardo Muti (Italië) en schrijver David Van Reybrouck (België). Een prachtige erkenning voor de artistieke reis van onze Maestro!

Gerelateerde Artikelen

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: