Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

© Annemie Augustijns

De bekeerlinge vanaf 18 juni zes maanden gratis op OperaVision

Met uitverkochte voorstellingen was De bekeerlinge, de opera van Wim Henderickx en Krystian Lada naar de gelijknamige roman van Stefan Hertmans en in een regie van Hans Op De Beeck, een ongezien succes voor Opera Ballet Vlaanderen. Vanaf 18 juni is de productie gratis te zien op OperaVision.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

8.325 bezoekers genoten van De bekeerlinge in Antwerpen en Gent. Dat maakt dat deze nieuwe opera de meest succesvolle creatie is in de voorbije twintig jaar van Opera Ballet Vlaanderen. (Voor de liefhebbers: Rumor (2012) staat op twee met 6.882 bezoekers).

In De bekeerlinge volgen we het hachelijke avontuur van een voorname christelijke jonkvrouw uit de elfde eeuw, Vigdis, en haar verboden liefde voor de jonge rabbijn David. Opgejaagd door iedereen komen Vigdis en David terecht in een dolgedraaide wereld van pogroms, kruistochten en religieus fanatisme.

Niet enkel het publiek gaf bij elke voorstelling staande ovaties, ook de pers zag met De bekeerlinge‘een ijkpunt in de Vlaamse muziekgeschiedenis,’ dixit Klassiek Centraal. ‘Wat een geslaagde tour de force componeerde die man!,’ jubelde Knack over de partituur van Wim Henderickx. ‘Muziek en beeld vormen een sterke entente in een aangrijpende productie,’ vond De Tijd en het gespecialiseerde medium Nieuwe Noten prees de spectaculaire en veellagige regie van Hans Op De Beeck treffend met de woorden ‘(hij) regisseerde dit spektakel op schitterende wijze, ons er constant aan herinnerend dat deze opera natuurlijk helemaal niet gaat over de elfde eeuw. Dit gaat over ons, nu, hier.’

Maar ook de Belgische sopraan Lore Binon die de hoofdrol van Vigdis vertolkte, zette een onvergetelijke prestatie neer. ‘Voorlopig de beste rol uit haar loopbaan,’ volgens Knack en Opera Online doopte haar ‘La Superlative’.

Wie de voorstelling wil herbeleven, naast een kaartje greep of toch nog koudwatervrees zou hebben voor hedendaagse opera, kan De bekeerlinge vanaf 18 juni bekijken op OperaVision, hét streamingplatform voor opera. De voorstelling blijft er zes maanden gratis ter beschikking.

Naast Lore Binon zien we de Duits-Italiaanse bariton Vincenzo Neri als David, de Algerijnse sopraan Amel Brahim-Djelloul als de Chaperone, de Franse zangeres Françoise Atlan als Lutgardis, de Spaanse tenor Daniel Arnaldos als Celebrant, de Zuid-Afrikaanse bariton  Luvuyo Mbundu als Rabbi Obadiah en de Duitse bas Guido Jentjens ten slotte vertolkt de rol van Gudbrandr.

Het Symfonisch Orkest Opera Ballet Vlaanderen, Koor Opera Ballet Vlaanderen en het Stadskoor staan onder leiding van Koen Kessels.

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.