Das heiße Herz

Bas-bariton Christian Immler, begeleid door pianist Andreas Frese, zet in drie cycli van tussen 1849 en 2013 geschreven liederen de hedendaagse componist Jörg Widmann tegenover de romanticus Schumann. Voor ons mag Jörg Widmanns liederencyclus Das heiße Herz (‘Het brandende hart’) tot de allergrootste liederencycli gerekend worden, en niet alleen tot die van deze eeuw. Tijdens onze intensieve repetities met Jörg Widmann hadden de vele vragen die we hadden (en wat een genot om ze te kunnen stellen!) vaak verrassend eenvoudige antwoorden. De combinatie met Schumanns late Harper- en Lenau-liederencycli lijkt absoluut perfect, want ook in deze cycli dringen gelijkaardige situaties door”. Das heiße Herz is hier voor het eerst opgenomen.

alpha-classics-20211119155650-logo

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: