Daniel Gubelmann: Five on Fire

De titel van dit album getuigt van de wens van de saxofonist uit Winterthur om groot te denken. groot te denken. Dit album toont een subjectieve kijk op het leven, gerealiseerd in een sensuele muzikale taal die vertelt over de ervaringen van deze Zwitserse muzikant. Vooral de tijd die hij in Buenos Aires doorbracht, waar hij studeerde bij Daniel Hector Montes.
Daniel Gubelmann studeerde in Zürich bij Christoph Grab en in Bern bij Andy Scherrer. Daarnaast volgde hij masterclasses bij Kenny Garret, Perico Sambeat, Art Lande en Enrico Rava. In 2014 begon hij te studeren klassieke en moderne compositie bij Daniel Hector Montes in Buenas Aires, Argentinië. Naast klassieke concerten voor saxofoon solo met het Orchestergesellschaft Winterthur en als leidende stem en solist van het 21st Century Symphony Orchestra, heeft hij opgetreden met het Zurich Jazz Orchestra, de Pepe Lienhart Big Band, de Flamenco Big Band, en vele andere grote namen in de jazz en showbusiness.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in:

Laatste berichten