Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Dalia, stem van de ballingschap

Bernard Foccroulle deed beroep op Simone Susskind en Lukas Pairon om hem bij te staan met de organisatie van een concert op donderdag 22 februari met het Amwaj Kinderkoor uit Bethlehem en Hebron, in de Onze-Lieve-Vrouw-ter-Zavelkerk, Brussel.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

De oprichters van Music Fund en Actions en Méditerranée (AIM), besloten dit  avontuur aan te gaan, omdat ze zoals talloze mensen overal ter wereld met verschrikking denken aan al de slachtoffers van het huidige conflict in de Gazastrook en de Westbank. Met sympathie denken ze aan hun vrienden in Palestina en Israël die ondanks alles nog steeds willen blijven hopen op de mogelijkheid van een duurzame vrede.

Michele Cantoni, de oprichter van het koor, is een oude bekende van Susskind en Pairon. Mathilde Vittu, de koordirigente, is professor aan het Conservatoire National Supérieure de Musique de Paris.

Susskind en Pairon slaagden erin de steun te krijgen van een grote groep verenigingen en instellingen: Wallonie-Bruxelles International (WBI), Amnesty International, de Mouvement Ouvrier Chrétien (MOC), Présence et Action Culturelles (PAC), Een Andere Joodse Stem (EAJS) en de Union des Progressistes Juifs de Belgique (UPJB).

Het belooft een prachtig concert te worden onder het peterschap van Philippe Close, burgemeester van Brussel. De opbrengst van het concert gaat naar UNICEF-projecten in Gaza. Tickets kunnen online aangekocht worden via deze link.

Programma (klik hier)

Een boodschap van Mathilde Vittu

Het Amwaj koor uit Palestina (Hebron/Bethlehem) presenteert een muzikaal programma gebaseerd op de figuur van Dalia als de stem van mensen die gedwongen in ballingschap leven. Vanuit een meertalige en meervoudige creatie betreden we het intieme universum van een jong Syrisch meisje. De jonge zangers zingen vervolgens hun droom van vrijheid, met een speciale toewijding aan de bevolking van Gaza. Met deze nieuwe productie, voorbereid in Hebron en Bethlehem, hopen de artiesten eindelijk samen op het podium “solidariteit te tonen met het lijden van het volk door middel van kunst” (Nelson Mandela).

Meer over het koor vindt u hier.

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.