Czocher: Dreamscapes

Dromen fascineren kunstenaars over de hele wereld en inspireren hen in hun creatieve bezigheden. Hoe deze ficties van het onderbewuste zowel fantasmagorisch als echt kunnen aanvoelen, hoe ze in staat zijn de tijd zelf te verdraaien, te buigen en uit te breiden, of welke relatie ze kunnen hebben met ons wakende leven, zijn vragen die kunstenaars als Debussy, Dalí en Kafka hebben geïnspireerd. Deze overpeinzingen dienden ook als uitgangspunt voor Dobrawa Czocher’s debuutalbum, met de toepasselijke titel DREAMSCAPES.

De Poolse cellist en componist neemt de luisteraar mee op een reis door het onderbewustzijn en verkent de mystieke rijkdom van mijmeringen met behulp van klanken. Op de rijpe leeftijd van slechts 30 jaar kan Czocher al terugkijken op een succesvolle muziekcarrière. Na haar afstuderen aan twee gerenommeerde muziekacademies – de Chopin University of Music in Warschau en de Hochschule für Musik in Detmold – werd ze lid van de Junge Deutsche Philharmonie en later solocelliste bij de Neue Philharmonie Berlin en soliste bij de Szczecin Philharmonic. Tijdens deze veeleisende jaren verwierf Czocher een diepgaande kennis van het klassieke repertoire en onderscheidde zij zich als een vooraanstaand celliste.

unnamed-38cbaa6dd0934708

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: