Culturele partners slaan handen in mekaar voor All Arias

Voor het muziektheaterfestival All Arias bundelen verschillende Vlaamse cultuurhuizen de krachten. Van 21 april tot 5 mei presenteren zij nieuw en vernieuwend muziektheater uit binnen- en buitenland. Literaire klassiekers en grote verhalen uit verschillende continenten staan centraal.

Opera Ballet Vlaanderen, DE SINGEL, Concertgebouw Brugge, Muziektheater Transparant en LOD muziektheater presenteren de komende weken zeven meeslepende muziektheaterproducties voor jong en oud die hun wereldpremière of Belgische première kennen in Brugge, Gent en Antwerpen.

Makers als Bushra El-Turk, Julia Cheng, Lieselot De Wilde, Gorges Ocloo en Frederik Neyrinck vertellen verhalen over uitbuiting en ongelijkheid en bezingen tegelijk een universele zoektocht naar vrijheid, hoop en rechtvaardigheid.

Zo tra­ceert Untold de roots van het Assepoester-ver­haal tot in het China van de 9de eeuw, ter­wijl de ​‘AfrOpera’ The Golden Stool or the story of Nana Yaa Asantewaa een ode brengt aan Nana Yaa Asentawaa, de aan­voer­ster van het Ashanti-ver­zet tegen Groot-Brittannië. De ope­ra Woman at Point Zero is geba­seerd op de gelijk­na­mi­ge femi­nis­ti­sche klas­sie­ker van de Egyptische schrij­ver Nawal El Saadawi en de fami­lie-ope­ra Kruistocht heeft het over kin­der­sla­ver­nij en migra­tie. 

All Arias dom­pelt het publiek onder in een calei­do­scoop van oos­ter­se en wes­ter­se muzi­ka­le tra­di­ties, van Afrikaanse gezan­gen en Europese avant­gar­de, van tra­di­ti­o­ne­le volks­in­stru­men­ten en de elec­trop­unk van de Compact Disk Dummies. 

Muziektheaterfestival van 21 april tot 5 mei

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in:

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist