Creation

Veertig jaar zijn verstreken sinds Gidon Kremer in 1981 een kleine muzikale oase creëerde in het Oostenrijkse Lockenhaus. De open geest van de violist drukte zijn stempel op dit evenement, dat niet meer weg te denken is van de concertagenda, en de cellist Nicolas Altstaedt, die in 2012 de fakkel overnam, zet dezelfde filosofie voort. Voor deze veertigste verjaardag heeft hij besloten een beroep te doen op componisten die in de afgelopen tien jaar naar Lockenhaus zijn gekomen of er werken hebben laten uitvoeren. Zo bevat het programma twee premières – de celloconcerten van Raphaël Merlin en Helena Winkelman – maar ook korte stukken van Erkki-Sven Tüür, Esa-Pekka Salonen, Lera Auerbach, Patkop, Maja Ratkje, Matan Porat, Kurt Schwertsik en Johannes Fischer. Muzikale ansichtkaarten die het jubileum vieren en tegelijk een voorbode zijn voor de komende veertig jaar!

alpha-classics-20211119155650-logo

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: