Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Veertig jaar zijn verstreken sinds Gidon Kremer in 1981 een kleine muzikale oase creu00eberde in het Oostenrijkse Lockenhaus. De open geest van de violist drukte zijn stempel op dit evenement, dat niet meer weg te denken is van de concertagenda, en de cellist Nicolas Altstaedt, die in 2012 de fakkel overnam, zet dezelfde filosofie voort. Voor deze veertigste verjaardag heeft hij besloten een beroep te doen op componisten die in de afgelopen tien jaar naar Lockenhaus zijn gekomen of er werken hebben laten uitvoeren. Zo bevat het programma twee premiu00e8res – de celloconcerten van Raphau00ebl Merlin en Helena Winkelman – maar ook korte stukken van Erkki-Sven Tu00fcu00fcr, Esa-Pekka Salonen, Lera Auerbach, Patkop, Maja Ratkje, Matan Porat, Kurt Schwertsik en Johannes Fischer. Muzikale ansichtkaarten die het jubileum vieren en tegelijk een voorbode zijn voor de komende veertig jaar!

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.