! Coronavirus – alle activiteiten geannuleerd op regeringsbevel !

Beste lezers,

U zult al via tal van kanalen vernomen hebben dat alle niet noodzakelijke activiteiten in België verboden worden alvast al tot het einde van de maand maart 2020. Mogelijk wordt deze noodsituatie nog verlengd, al hopen we dat het niet meer nodig zal zijn en dat de toestand zich snel mag normaliseren.

Het spreekwoord zegt: “Voorzichtigheid is de moeder van de porseleinkast”. Een ander zegt: “Beter voorkomen dan genezen” en nog een ander leert ons: “Muziek verzacht de zeden”. Muziek kan nu niet live vanop de podia groot en klein de zeden verzachten, maar de muziek is niet dood, is niet het zwijgen opgelegd. Er is nog de radio en er zijn nog CD’s en internet. Voor recensenten is het een gelegenheid om opgelopen achterstand aan cd-recensies in te halen. Hopelijk slagen onze medewerkers er ook in daar wat bij te benen.

In naam van al de medewerkers van Klassiek Centraal bied ik het medeleven aan aan diegenen die iemand zijn verloren door deze onheilspellende ziekte en aan zij die ziek zijn geworden of zullen worden, wens ik alle beterschap. Klassiek Centraal zult u kunnen blijven volgen en dankzij het Coronavirus kunnen we nu ook achter de schermen hard werken aan onze website. Zo komt er einde deze maand allicht ook een paar dagen ‘lock down’ voor Klassiek Centraal om dan geheel vernieuwd op te staan. Lees intussen gezellig bij de haard een boek, luister naar muziek als verzet en zo maken we van deze tijdelijke stille periode een van bezinning en herontdekking van allerlei waarden die in de verdrukking zijn komen te staan door de levensdrukte in onze hectische wereld.

Tot weldra !

Ludwig Van Mechelen – Artistiek Directeur Klassiek Centraal


  • WAT: ‘lock down’ Coronavirus
  • FOTO: © Geen Stijl

Tags

Gerelateerde Artikelen

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: