Corona? Online pianorecital door Marie François op 20 maart

De creativiteit van artiesten is groot. Wie nu tal van podiumactiviteiten gedwongen moet missen omwille van de coronapandemie, kan toch thuis live-concerten beleven. 
Pianiste Marie François stuurde de redactie volgend bericht dat we zeer graag delen. Iedereen die vergelijkbare initiatieven neemt, krijgt op Klassiek Centraal een forum.
Beste Klassiek Centraal,
Schoonheid verlicht de zeden. Een boodschap die misschien meer dan ooit telt, nu het land volledig op slot gaat en het sociale leven tijdelijk ophoudt te bestaan.
Zoals elke jonge muzikant ondervind ik meteen de nadelen van het virus: geen lesopdrachten meer, annulatie van concerten, het uitstellen van wedstrijden waar ik keihard voor oefende. Naast een gemis aan inkomsten, betekent dat vooral een mentale dreun. Maar ik besef dat sommige mensen het nog moeilijker hebben. Daarom wil ik als pianiste mijn steentje bijdragen. Vanuit het motto: als Mohammed niet naar de berg komt, komt de berg naar Mohammed. 

Hoe? Ik ga een online concert op mijn Steinway geven – niet met publiek, maar via mijn account op Facebook (https://www.facebook.com/pianistemariefrancois)

Concreet: vrijdag 20 maart om 20 uur stream ik live vanuit mijn woonkamer in Eksel een recital.

Iedereen die wil, kan volgen en genieten vanuit zijn luie zetel, in quarantaine.

Het programma:

  • Haydn sonate nr. 53 in E-mineur

  • Schumann Papillons opus 2

  • Chopin etude opus 25, nr. 1

  • Tchaikovsky Dumka opus 59

  • Gershwin Three Preludes

Tags

Gerelateerde Artikelen

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: