Corona? Dans mee met 30s PROJECT

Virtuele muzikale initiatieven overstelpen de wereld tijdens deze podiumloze periode. Heel der orkesten en koren worden dankzij de modernste middelen van in ieders huiskamer samengesmeed. Maar kan dit bijvoorbeeld ook met dans? Choreografe Agnieszka Romek zegt duidelijk: “Ja!”. En zo start ze met 30s PROJECT.

Het idee achter dit project is dat ondanks het gedwongen, hoewel noodzakelijke, maar nog steeds ongewenste sociale en artistieke isolement, iets samen te creëren, iets dat groter en sterker is in de dansers hun creatieve kracht dan de heer Covid19.

Daarom nodigt Agnieszka Romek choreografen en dansers van harte uit om een ​​opname van 30 seconden van het stuk choreografie naar de muziek van hun eigen keuze te sturen, een korte art-creatie die het meest kenmerkend is voor de huidige situatie waarin we ons allemaal bevinden. Het gaat over emoties. De hoop is een intens, variabel -voorlopig virtueel (film)-  kunstwerk te creëren.

’30s  Solo vanuit je woonkamer, balkon, tuin enzomeer.  Dansers en choreografen, van liefhebber, beginneling tot doorwinterde professionelen mogen hun 30 seconden doorsturen naar info@ar-creations.be.


Meer info via de Facebookpagina 30s Project


Enkele smaakmakers geven wij u hier mee met ‘les danseurs belges’…

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: