Concert Klarafestival om te herbeleven

Klarafestival.jpg

BOZAR besloot gisteravond de uitvoering van Johann Sebastian Bachs Mattheüspassie door het Monteverdi Choir en de English Baroque Soloists, in het kader van het Klarafestival, te laten plaatsvinden.

Het concert was een eerbetoon aan de slachtoffers van de onthutsende gebeurtenissen van eergisteren en hun naasten. Het was een symbolisch moment van solidariteit, een sterk statement dat we onze vrijheid niet zullen of willen opgeven.

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders, de voorzitter van de raad van bestuur Etienne Davignon en vele anderen woonden het concert bij.

Dit bijzondere moment werd gedeeld via deze link. Als u dat wenst, kan u het concert dus thuis herbeleven. Of lees hier de tekst die Ludwig Van Mechelen over het slotconcert van het Klarafestival 2016 schreef.

Mark Padmore (tenor – evangelist), Stephan Loges (bas – Christus), Hannah Morrison (sopraan 1) en Jessica Cale – See more at: https://klassiek-centraal.be/?q=mededeling/concert-klarafestival-om-te-herbeleven#sthash.WifFXzP7.dpuf

Gerelateerde Artikelen

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: