Composities voor viool en percussie

De unieke instrumentatie van de drie werken op dit album grijpt terug op de innovatieve Lou Harrison, wiens concerto uit 1959 zijn cultureel brede esthetiek weerspiegelt. Meer conventionele instrumenten werken samen met gekalibreerde extra’s zoals wastobbes en bloempotten in een werk vol kleur, smachtende elegantie en kinetische energie. De bijbehorende werken zijn ter ere van hem gecomponeerd: Xochiquetzal van Robert Xavier Rodríguez roept de oude wereld van de Maya’s op in een denkbeeldige volksmuziek, die een synthese vormt van tijdsperioden en culturen, terwijl de spaarzame sereniteit van Kati Agócs’ Concerto ook bitonale effecten en ingrijpende syncopen bevat.

Naxos_logo

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: