Clara & Robert Schumann: Piano concertos

Beatrice Rana voert samen met het Chamber Orchestra of Europe en dirigent Yannick Nézet-Séguin de pianoconcertos uit van Robert Schumann en van Clara Wieck-Schumann, die in 1840 Robert’s vrouw werd. Beide werken werden voor het eerst uitgevoerd door Clara, een van de grote pianisten van de 19e eeuw. In 1835, toen zij haar eigen concerto in première bracht, was zij pas 16 jaar oud; Roberts concerto volgde 10 jaar later. Beatrice Rana vult de concertos aan met Liszts transcriptie voor piano solo van Roberts lied ‘Widmung’, een uitbundige liefdesopdracht, gecomponeerd in het jaar van Robert en Clara’s huwelijk.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: