Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Cimarosa cultuurreizen vzw richt in 2022 alweer een nieuwe reeks reizen in voor de liefhebbers van klassieke muziek. Ons reisdoel is telkens een stad waar een vermaard festival plaatsvindt. Dit zijn de reizen op het programma, die elke rechtgeaarde muziekliefhebber van Klassiek-Centraal kunnen interesseren. Nog meer gegevens vindt u op de website www.cimarosa.be

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

In juli bezoeken we het bekende Festival van Aix-en-Provence waar Esa-Peka Salonen het Orchestre de Paris dirigeert in Mahlers Auferstehung en Messiaens Turangalîla-symfonie. We wonen er ook Mozarts Idomeneo Rè di Creta en Salome van Strauss bij.

In augustus kan u meereizen naar de Schubertiade in Schwarzenberg voor twee pianorecitals (Marc André Hamelin, Christian Zacharias), vier liedrecitals (Christoph Prégardien, Anne Sofie von Otter, Pavol Breslik en Andrè Schuen) en een kamermuziekensemble dat transcripties brengt van de twee grootste symfonieën van Schubert.

In augustus kan u ook mee naar het Südtirol Festival Merano waar we op een avond Trevor Pinnock met het Kammerorchester  Basel en Maria Joao Pires aan het werk horen in werk van Ravel, Mozart en Gounod. Magdalena Kozena zingt liederen van Brahms, Mussorgski, Shostakovitch en Bartok.

Nog in augustus: de Innsbrucker Festwochen der Alten Musik waar we de Akademie für Alte Musik Berlin en Les Arts Florissants te horen krijgen. We wonen er ook een uitvoering bij van de Italiaanse versie van de Messiah van  Händel.

Tenslotte reizen we in oktober naar het Dvořák Festival in Praag voor o.a. een uitvoering van Rusalka van Smetana door het Tsjechisch Filharmonisch Orkest.

Deze reizen worden geconcipieerd en geleid door musicologen: Pieter Bergé, Hilde Pien, Sofie Taes en Stephan Weytjens.

Voor de bezoeken overdag selecteren we uitstappen naar gerenommeerde musea, kunstschatten en kloosters maar ook verborgen parels van bouwkunst en schilderkunst, wandelingen in de natuur en we laten ons bekoren door de lokale geneugten van het goede leven.

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende