Cesare Saldicco: Spira Mirabilis

Spira Mirabilis is een onderzoeks- en schrijfproject gestart in 2009 en gewijd aan het solo-instrument met of zonder elektronica. Alle aspecten – van formele processen tot syntaxis-elementen, tot de idiomatische taal – draaien rond het concept van de spiraal, zowel als een wiskundige voorstelling als inspiratie en esthetische speculatie.

Spiralen worden formele metaforen van verschillende muzikale gebaren, vooral in termen van klankkleur en richting, die door het lezen en herlezen van het klankmateriaal de luisteraar leiden in een dimensie van onophoudelijk onderzoek, zoals gesuggereerd door de Latijnse uitdrukking eadem mutata resurgo, het verkennen van de vele labyrinten van de psyche, ego, bewustzijn, geest, zelf-zijn.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: