Cesar Guerra-Peixe: Symfonische Suites

César Guerra-Peixe was een van de meest veelzijdige Braziliaanse musici van de 20e eeuw, wiens omvangrijke werk voor radio, televisie en film hem een bijzondere beheersing van de orkestratie gaf en zijn eigen onnavolgbare geluid creëerde. De opzwepende dansritmes en lyrische expressiviteit van zijn twee Symfonische Suites werden geïnspireerd door zijn verkenning van de Braziliaanse folktradities en versterkt door een brede waaier van levendige en welsprekende wereldwijde invloeden. Het vrolijke Roda de Amigos is een ondeugende karikatuur van Guerra-Peixe’s muzikale vriendenkring en zijn verschillende houtblazers.

Naxos_logo

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: