Ceccarelli: Pagine Vere

Pagine Vere is ontstaan uit de artistieke samenwerking tussen pianist en componist Giovanni Ceccarelli en zangeres en tekstschrijfster Michela Lombardi. De twee artiesten werken al jaren samen, met als doel een repertoire van originele muziek te creëren. Michela Lombardi is een ervaren vertolkster met een zeldzame muzikale gevoeligheid, met illustere samenwerkingen als zangeres en songwriter, zoals die met Phil Woods en Burt Bacharach. Giovanni Ceccarelli heeft dertien albums onder zijn eigen naam uitgebracht en is genomineerd voor de Latin Grammy Awards. Tijdens de opnames van het album “Animantiga”, ontmoet Giovanni en werkt voor de eerste keer samen met gitarist Luca Falomi, een artiest die zijn zeer fijne en delicate muzikaliteit in dit project inbrengt. Het repertoire van Pagine Vere bevat ook teksten van Max De Tomassi, Stéphane Casalta, André Carvalho en Ciara Arnette. 

De muziek van de groep bevat teksten in het Italiaans, Engels, Frans, Portugees en Corsicaans.De drie muzikanten nodigden enkele speciale gastartiesten uit om hen te vergezellen bij de opname van dit album: Ferruccio Spinetti en Petra Magoni van het duo Musica Nuda, de Braziliaanse multi-instrumentalist en producer Dadi, en de Corsicaanse singer-songwriter Stéphane Casalta.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: