Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

The Early Lucerne Years 1952-1957

Uitvoerder(s):

Label:

Beschrijving:

Karajans nieuwe start
Deze uitgave maakt Herbert von Karajans nooit eerder uitgebrachte vroege live-opnamen van het Luzern Music Festival voor het eerst beschikbaar. Er spelen legendarische solisten als Clara Haskil en Géza Anda, Robert Casadesus en Nathan Milstein. Het Lucerne International Music Festival was de eerste organisator buiten Oostenrijk die Karajan engageerde na zijn optredensverbod en denazificatie, waardoor hij kon terugkeren op het internationale podium. Bijna vier decennia lang, van 1948 tot 1988, zou hij zijn stempel drukken op het festival. De jaarlijkse gastoptredens met de Berliner Philharmoniker (vanaf 1958) genoten een cultstatus. Maar al in het decennium daarvoor, dat in deze editie wordt gedocumenteerd, had Karajan in Luzern zowel publiek als critici in verrukking gebracht en groeide hij snel uit tot een vormende artistieke persoonlijkheid naast Furtwängler.

De live-opnamen uit Luzern variëren van Bachs Concerto voor twee piano’s BWV 1061 tot Honeggers Symphonie liturgique. De spannende, ritmisch strak gevormde interpretaties tonen hem als een uiterst vormbewuste dirigent met een grote expressieve kracht. Hij treedt echter ook op als een gevoelige en tegelijkertijd zeer creatieve begeleider. Het geluid van de live-opnamen is zorgvuldig gerestaureerd. Het drietalige boekje bevat essays over Karajans carrièrestart in de naoorlogse jaren en talrijke niet eerder gepubliceerde foto’s.

Te koop bij: 

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende