Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

MESSIAEN

Beschrijving:

Sopraan Barbara Hannigan en pianist Bertrand Chamayou hebben de handen ineengeslagen om de vocale muziek van Olivier Messiaen op te nemen en presenteren zijn twee grote liederencycli uit de jaren 1930.

De Poèmes pour Mi, zowel sensueel als sacraal, zijn geïnspireerd op de kostbare relatie tussen Messiaen en “Mi” – de bijnaam van zijn eerste vrouw, de violiste en componiste Claire Delbos.

Chants de terre et de ciel kwam ook voort uit Messiaens huwelijk met Delbos en werd gecomponeerd kort na de geboorte van hun zoon Pascal. Beide cycli schommelen tussen hypnotische meditatie en extatische liefdesliederen, gedragen door Messiaens diepe spirituele geloof. Geïnspireerd door Messiaens woorden: “It is a shimmering music that we seek…”, duiken Hannigan en Chamayou in de complexe taal van de componist om een natuurlijke en vloeiende muziek te onthullen waarvan de wortels reiken van de aarde naar een glinsterend rijk.

Als laatste werk op het album hebben Hannigan en Chamayou een zelden uitgevoerde “Scena” van Messiaen opgenomen: La Mort du nombre (1929) is een dialoog tussen twee zielen, waarin ze worden begeleid door de Canadese tenor Charles Sy en de Noorse violist Vilde Frang.

Te koop bij: 

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende