Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Ernest Bloch: Schelomo für Cello & Orchester

Beschrijving:

Zoals veel muzikanten werd Tim Posner geboren in een muzikale omgeving. Zijn vader was violist en zijn moeder, een celliste, werd zijn eerste lerares. Na zijn studie aan de juniorafdeling van de Royal Academy of Music stak Tim Posner op achttienjarige leeftijd het Kanaal over om zich aan te sluiten bij de prestigieuze klas van Leonid Gorochov (winnaar van de eerste prijs op het Concours van Genève in 1986) aan de Hochschule für Musik in Hannover.

Hij neemt ook regelmatig deel aan masterclasses bij Steven Isserlis. in 2010 richtte hij samen met Tim Crawford en Timothy Ridout het Teyber Trio op, waarmee hij nog steeds actief is. Onlangs werd hij ook benoemd tot eerste cellist van het Amsterdam Sinfonietta. Na Tim Posners eerste opname van een Concertante van de Engelse romantische componist Cipriani Potter (met het BBC National Orchestra of Wales), is dit zijn eerste grote opname. Ernest Blochs Schelomo was het opmerkelijke stuk waarop het hele programma is gebaseerd. “Het is een werk waar ik al van kinds af aan van houd en dat ik altijd al heb willen spelen, maar omdat het een groot orkest vereist, heeft de kans zich nooit voorgedaan, dus het is een fantastische kans om eindelijk die droom te kunnen vervullen.

Kol Nidrei van Max Bruch, een ander werk met Hebreeuwse weerklank, was een natuurlijke keuze. Om in de voetsporen van deze twee componisten te treden, hadden we het Concerto van Erich Wolfgang Korngold kunnen toevoegen, het werk van een groot musicus die Europa moest ontvluchten vanwege zijn Joodse afkomst. Ik koos echter voor contrast en originaliteit en volgde de suggestie van een vriend die me liet kennismaken met het weinig uitgevoerde Concerto van Ernö Dohnányi. Dit jubelende werk kon geen indrukwekkender tegenwicht bieden aan de tragedie van Schelomo.”

Te koop bij: 

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende