Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Christoph Willibald Gluck: Orfeo ed Euridice

Beschrijving:

“De perfecte casting” schreef Opera Magazine over Jakub Józef Orlinski’s interpretatie van Orfeo in San Francisco. De Poolse countertenor is geknipt voor het personage van de mythische zanger. Orfeo groeide al snel uit tot een van zijn favoriete rollen, die Jakub Józef Orlinski in verschillende producties over de hele wereld heeft vertolkt. Nu brengt de countertenor zelf een opname uit van Glucks Orfeo & Euridice – als producent, casting director, artistiek co-dirigent (naast dirigent Stefan Plewniak) en natuurlijk vertolker van de hoofdrol.

“Een van mijn grote dromen als student was de rol van Orfeo,” bekent Jakub Józef Orlinski, “toen ik de mythe voor het eerst las, sloeg mijn verbeelding op hol, ik zag beelden als die van Jeroen Bosch voor mijn ogen.” Optredens in producties van anderen versterkten het verlangen van de zanger om zijn eigen visie op de mythe te realiseren: “Het is niet gemakkelijk om zo’n beroemd muziekstuk op je te nemen. Maar ik had een duidelijke visie over wat ik ermee wilde doen en hoe ik het zou realiseren”.

Voor zijn droomcast rekruteerde Jakub Józef Orlinski de jonge sopranen Elsa Dreisig als Euridice en Fatma Said als Amore, beiden winnaars van de OPUS KLASSIK. Zij worden begeleid door het originele klankensemble Il Giardino d’Amore onder leiding van Stefan Plewniak. De dirigent is al vele jaren Jakub Józef Orlinski’s “partner in crime”.

Te koop bij: 

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende