Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Amore Siciliano

Beschrijving:

Liefde, drama en verraad onder de Siciliaanse zon: deze “pasticcio” van volksmelodieën en muziek van “geleerde” componisten is ontstaan uit de liefde van Leonardo García Alarcón en de zangers en muzikanten van de Cappella Mediterranea voor Calabrische, Siciliaanse en Napolitaanse liederen uit de 17e en 18e eeuw. We zullen muziek horen van Alessandro Scarlatti en Sigismondo d’India, die beiden in Palermo zijn geboren, evenals werken uit de buitengewoon rijke collectie van St John’s Co-Cathedral in Malta (vooral van Vincenzo Tozzi).

Leonardo García Alarcón componeerde zelfs een vijfstemmige fuga op La canzone di Cecilia, die wordt geassocieerd met de heldin van het drama. De muziek werd gearrangeerd door Quito Gato. Dit eerbetoon van Cappella Mediterranea aan Zuid-Italië triomfeert al jaren op het podium; deze opname vereeuwigt het nu.

Te koop bij: 

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende