Carter Muller in concert – Young Masters Classic

Carter Muller (2001) is een jonge Nederlands-Amerikaanse klassieke pianist. Carter studeert sinds 2011 aan de Sweelinck Academie, de nationale opleiding voor jong toptalent aan het Conservatorium van Amsterdam waar hij les krijgt van Marjes Benoist.

Hij heeft al van heel wat mooie muzikale ervaringen mogen genieten. Zo won hij in 2012 de eerste prijs van de talentenjacht van het Concertgebouw Open en haalde hij in 2013 als allerjongste deelnemer de halve finale van het internationale pianoconcours YPF.
Naast vele optredens op diverse concertpodia was hij verschillende keren op televisie en radio te horen. Zo werd hij geportretteerd in de NTR-documentaire Nieuwe Meesters en gaf hij een live optreden bij Pauw en Witteman.

In 2014 werkte hij voor de tweede keer aan een kamermuziekproject met leden van het Koninklijk Concertgebouw Orkest waarmee hij in juni van dat jaar een pianokwartet van Mozart mocht opvoeren. In november 2014 gaf hij een solo-optreden voor Lang Lang tijdens zijn concert met 100 pianisten.

Op 11 juni 2017 komt hij dus naar Vlaanderen. Hij zal een recital spelen in Opus4, het kunstencentrum om de hoek van de Antwerpse Singel.

Inkom: 10 euro

Meer info: Erik.Langeveld@telenet.be

Programma:

Johann Sebastian Bach

uit Wohltemperiertes Klavier boek II, Prelude en Fuga nr. 4 in cis, BWV 873

Ludwig von Beethoven

uit Sonate nr. 23, ‘Appassionata’, op. 57: I. Allegro assai

Franz Liszt

uit Konzertetüden, S. 145 in Des: ‘Waldesrauschen’

—-pauze—-

Felix Mendelssohn

uit ‘Lieder ohne Worte’, op. 62 nr. 1 in G: Andante espressivo

Franz Liszt

uit ‘Années de pèlerinage’, Venezia e Napoli, S. 161: 3. Tarantella

Claude Debussy

L’isle joyeuse, L. 106


  • WIE: Carter Muller
  • WAT: recital piano
  • WAAR: Opus4, Desguinlei 90 2018 Antwerpen
  • WANNEER: Zondag, 11 juni 2017, 15u
  • FOTO: m.t.

Gerelateerde Artikelen

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: