Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Caeciliaprijzen 2022: Sarah Bayens - Jonge Musicus van het Jaar

Sarah Bayens (° 2000) begon viool te spelen op 5-jarige leeftijd. Ze studeerde bij Koen Rens in Turnhout totdat ze haar professionele studies startte in het Koninklijk Conservatorium van Brussel in de klas van Shirly Laub, waar ze nu nog steeds studeert. Sarah is een veelzijdige muzikante, die zich in zoveel mogelijk aspecten van de klassieke muziek wil verdiepen (solo, kamermuziek en orkest).

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

In 2019 won Sarah de ‘Young Belgian Talent’ wedstrijd. In 2023 maakt ze deel uit van ‘De Twintigers’, georganiseerd door Radio Klara.

Ze speelde als solist met het ORFEO kamerorkest, en zou ook hebben mogen soleren met het LUCA kamerorkest en het Leuvens Universitair Symfonisch Orkest, moest het niet geannuleerd geweest zijn door COVID-19. In februari 2023 interpreteerde ze het concerto voor viool en orkest van Kurt Weill met het orkest van het Koninklijk Conservatorium van Brussel.

Ook kreeg ze masterclasses met violisten als Hilary Hahn, Lorenzo Gatto, Patricia Kopatchinskaja, Ulf Wallin, Andreas Janke, Alan Brind,… Verder werd ze al uitgenodigd op festivals zoals Midis Minimes, Zomer van Sint-Pieter, Musicorum Festival, Festival en Poitou,…

Sarah speelde in verschillende kamermuziekensembles. Momenteel maakt ze deel uit van het pianotrio ‘Susato Trio’, dat de eerste prijs won in de wedstrijd ‘Génération Classique’, georganiseerd door ‘Les Festivals de Wallonie’. Het Susato Trio wordt zowel nationaal als internationaal geprogrammeerd. In kamermuziek heeft Sarah masterclasses gevolgd bij gerenommeerde musici als Guy Danel, Troels Svane, het Prazak Quartet, Jeremy Menuhin, Valeriy Sokolov, Wen-Sinn Yang en anderen. Sarah werkt ook samen met erkende ensembles, zoals het Trio Fenix of het Alfama-kwartet.

Sarah heeft ook al veel orkestervaring. Zo was ze voor een periode van twee jaar concertmeester in het ‘Youth Orchestra Flanders’, waar ze speelde met dirigenten als Stéphane Denève, Edwin Outwater, enz. Ze vervangt soms ook in Brussels Philharmonic, en heeft in 2021 de Orkest Academie van het Belgisch Nationaal Orkest en het Orkest van de Munt gewonnen.

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.