Brussels International Guitar Festival & Competition

Het evenement voor de aficionados van gitaarmuziek waar men echt niet om heen kan is het Brussels International Guitar Festival & Competition. Het evenement viert ondertussen zijn zesde verjaardag viert.

Het prachtige Théâtre du Vaudeville, schitterend gelegen in de Koninginnegalerij, pal in het historisch centrum van Brussel, is de plaats waar zich alles afspeelt : concerten, films , master classes, interviews, een voorstelling voor kinderen en scholen evenals de finale van de nationale wedstrijd, die dit jaar open staat voor alle amateurgitaristen, ongeacht hun leeftijd.

Klassieke, Latijnse en moderne muziek , Argentijnse tango, een flamencospektakel…  Hét Brusselse feest van de gitaar doet alle facetten van het meeste bespeelde instrument ter wereld tot een hoogtepunt komen door middel van een rijk en gevarieerd programma :
de Belgische première van het Concierto para una Fiesta met orkest van Joaquín Rodrigo, het Concierto Andaluz voor vier gitaren, gitaar met viool, solo gitaar, duo, kwartet, ensemble…

Deze editie herdenkt de 50 jaar geleden overleden grote Franse virtuoze Ida Presti en zal haar eer bewijzen door de vertoning van buitengewone archieven : in wereldpremière twee gefilmde concerten van het mythische duo Ida Presti & Alexandre Lagoya en onuitgegeven interviews.

Het festival is altijd op zoek naar iets bijzonders : voor de eerste keer in België zal het publiek de film  Mangoré, por Amor al Arte  geheel gewijd aan Agustín Barrios, de grote gitarist en componist uit Paraguay, kunnen bekijken.

Het zeer druk bezochte « Gitaarbouwers en Exposanten Salon » tenslotte, opent dit jaar haar deuren in het « Maison Grand-Place », vlakbij het Théâtre du Vaudeville, op de Grote Markt zelf, één van de mooiste pleinen ter wereld !

Deze buitengewone editie van het festival staat open voor alle publiek, nieuwelingen of muziekkenners en zal meer dan ooit vreugde en emoties, ontdekkingen en broederschap oproepen.


  • WAT: Brussels International Guitar Festival & Competition
  • WIE: Hugues Navez, artistiek directeur
  • WAAR: Brussel
  • WANNEER: 21 t.e.m. 24 april 2017
  • Website: klik hier

Gerelateerde Artikelen

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: