Brussels Chopin Days opent seizoen 2018-2019 met Stanislav Khristenko

Het is inmiddels duidelijk dat de Brussels Chopin Days hun vaste stek hebben verworven in het Belgische muzieklandschap.  Elk seizoen geven jonge en internationale top-pianisten het beste van zichzelf in de grote zaal van het Brusselse Conservatorium, en dit in programma’s geheel gewijd aan Frédéric Chopin.

De afgelopen jaren prijkten op de affiches regelmatig pianisten die hun sporen al verdienden op onder meer de Koningin Elisabeth Wedstrijd, het F. Chopin Concours, de Tchaikovsky Wedstrijd…

Feestelijk openingsprogramma

Op vrijdag 14 september 2018 is het de Oekraïense pianist Stanislav Khristenko die het nieuwe seizoen zal inluiden met een indrukwekkend programma. Naast de majestueuze Polonaise ‘Heroique’ Op. 53, de twee Nocturnes Op. 48, en de Fantaisie Op. 49, zijn het vooral de Integrale Ballades die de aandacht trekken.
Slechts weinige pianisten is het gegeven om deze alle vier in één recital uit te voeren, maar Khristenko is dan ook niet aan zijn proefstuk toe: misschien herinnert u zich nog zijn prestatie op de Koninging Elisabeth Wedstrijd in 2013. Hij zou er de 4de prijs behalen, en later datzelfde jaar twee 1ste prijzen wegkapen op twee van de meest vermaarde pianoconcoursen ter wereld: de Maria Canals International Piano Competition, en de Cleveland International Piano Competition.
Stanislav Khristenko woont momenteel in Amerika; het is dus des te bijzonderder om hem nog eens in ons land aan het werk te horen.

Ook de overige pianisten die de seizoensaffiche vervolledigen ogen veelbelovend: Dmitry Shishkin, Evgeni Bozhanov, Kasparas Uinskas, en Sergio Tiempo.


Alle info omtrent de Brussels Chopin Days is te vinden op www.brusselschopindays.com en en reserveren kan via info@brusselschopindays.com

Kaarten: € 25 voor volwassen / € 18 voor studenten en -18 jaar

Gerelateerde Artikelen

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: