Brussels Chamber Music Festival, editie 2017

Muziekminnaars en -minnaressen uit Brussel en wijde omstreken begeven zich dit weekend naar het Kasteel Karreveld in Molenbeek. Daar vindt immers de ondertussen reeds vierde editie van het Brussels Chamber Music Festival plaats. Het driedaagse festival verbreedt zijn scope en laat naast de klassieke klassiekers ook jazz, folk, dans- en filmmuziek de revue passeren. 

Na drie succesvolle edities van het Brussels Chamber Music Festival kan artistiek directeur Julien Beurms nogmaals op de medewerking van een hele reeks gemotiveerde artiesten rekenen. Voor deze vierde editie verwelkomt het festival in het Kasteel van Karreveld niet alleen Les Mousquetaires en Didier Laloy, het cello-octet Ô-Celli en het Kaleidoscope String Quartet, maar ook pianist Florian Noack, violiste Tatiana Samouil, celliste Marie Hallynck, klarinettist Jean-Luc Votano en vele anderen.

Het festival wil bovendien jonge, getalenteerde en rijzende sterren van de muzikale scène promoten. Daarom is er op zondag een concert geprogrammeerd dat uitsluitend vertolkt wordt door jonge talenten uit de Academie van Sint-Agatha-Berchem (Yehudi Trio) en het Institut Supérieur de Musique et de Pédagogie de Namur (Adelphai Quartet). Daarbovenop zijn er masterclasses om die jongeren de gelegenheid te bieden deskundige raad en inspiratie voor hun muzikale toekomst op te doen. Het festival is dit jaar niet enkel aan de klassieke muziek gewijd. Er is ook jazz, folk, dans- en filmmuziek te beluisteren.

Benieuwd naar het volledige programma? Klik dan vlug op deze zin

 

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in:

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist