Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Brussels Chamber Music Festival 2018

Het Brussels Chamber Music Festival viert volgend weekend zijn vijfde verjaardag (5-7 oktober). Na vier succesvolle edities, telkens opnieuw een memorabel muzikaal festijn, staan de deelnemende musici alweer te popelen om de schuur van het Molenbeekse Kasteel Karreveld met klanken in lichterlaaie te zetten. Klassiek blijft het hoofdgerecht, maar er valt ook jazz en folk te genieten. 

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

Zo open het Loco Motive Trio (cello-viool-contrabas) op vrijdagavond het festival in een bonte mengeling van stijlen (20u15).

Op zaterdagnamiddag (15u30) hoort u eerst Schuberts emotionele Schwanengesang, met Shadi Torbey en pianist Lucas Blondeel, die ‘s avonds samen met Nicolas Dupont en Roeland Hendrikx prachtige doch geheimzinnige muziek voor piano, viool én klarinet zullen brengen (20u15).

Het festival eindigt op zondag met het spannende Duo Walning. Sébastien Walnier en Alexander Gurning vertolken in de vooravond een 100% Beethoven-programma (18u).

Brahms weekend: coproducties in Flagey

Dit jaar werkt het festival ook nauw samen met Flagey. In het kader van het Brahms-weekend, eveneens van 5 tot 7 oktober, staan er in studio 1 nog eens twee coproducties in de steigers. Op vrijdagmiddag is er ‘piknik met Brahms‘ (12u30). Jean-Luc Votano (klarinet), Han Bin Yoon (cello) en Julien Beurms (piano) koppelen daarbij diens eerste klarinettrio (opus 114) aan een worp van Alexander Zemlinsky (opus 3). Tot slot zal ook de jonge jazzpianist Thomas Enhco zich door de grootse Brahms laten inspireren. Zijn improvisaties hoort u op zaterdag 6 oktober (18u).


WAT: Brussels Chamber Music Festival 2018

WAAR: schuur, Kasteel Karreveld, Molenbeek (Brussel)

WANNEER: vrijdag 5 oktober t/m zondag 7 oktober

TICKETS: reductieprijzen in voorverkoop … (reservering nog mogelijk tot en met 3 oktober, klik hier)

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.