Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Brussels Cello Festival

Van 12 tot 14 oktober 2018 zal het eerste Brussels Cello Festival topcellisten van België en heel de wereld presenteren in solo recitals, concerten, masterclasses en kamermuziekensembles.

Bij de genodigde artiesten zijn solisten met internationale faam zoals Gary Hoffman, Marie Hallynck, David Cohen, Alexander Buzlov, Roel Dieltiens, Anne Gastinel, Paul Katz, Jakob Koranyi, Pieter Wispelwey en Han Bin Yoon. Het Koninklijke Conservatorium van Brussel en de Onze-Lieve-Vrouw-ter-Zavelkerk zijn de luisterplaatsen.

De verscheidene Belgische conservatoria (Brussel, Antwerpen, Gent, etc.) hun afdelingen cello zullen deelnemen aan de masterclasses en het afsluitende concert. De eerste editie eindigt met een massaal cellogeluid dat nooit tevoren in België werd gehoord. De organisatoren hopen u te zien op dit spannende weekend van onvergetelijk muziek.

Belgium Cello Society vzw

De ‘Belgium Cello Society VZW’ is een nieuw initiatief gecreëerd door cellist en Artistiek Directeur Han Bin Yoon voor het organiseren, promoten en aanmoedigen van het cello spelen in België. Vorig jaar, bij de vermaarde Koningin Elisabeth Wedstrijd, werd de cellowedstrijd voor het eerst voorgesteld in diens lange historie, onmiddellijk de cello voortstuwend naar de voorgrond van de Belgische publieksgeest. Met de snel groeiende populariteit van en interesse voor de cello, vult de Belgium Cello Society een leegte in de Belgische muziekscène en verheft de stem van de cello naar een hernieuwde bekendheid.


  • WIE: Han Bin Yoon, Roel Dieltiens, Pieter Wispelwey
  • WAT: Brussels Cello Festival
  • WAAR & WANNEER: Koninklijk Conservatorium Brussel, Onze-Lieve-Vrouw-ter-Zavelkerk Brussel van 12 tot 14 oktober 2018
  • WEBSITE, KAARTEN & INFO: www.brusselscellofestival.com

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende