Brasschaat Klassiek in het Park

Ook dit jaar vindt in Brasschaat het festival plaats dat jong en oud, leek en kenner, verenigt. Artistiek directeur Robert Groslot zorgde voor een sfeer- en kwaliteitsvolle invulling. Dit jaar niet langer onder de naam Brasschaat Klassiek, maar Klassiek in het Park.

Vrijdag de 13e

‘Klassiek in het Park’ start op 13 juli met een soloconcert van de befaamde Belgische pianiste Eliane Rodrigues. Zij speelt werk van Chopin, Liszt, Beethoven, een eigen bewerking van de Dance Macabre van Saint-Saens en het eerste deel van de Vijfde Symfonie van Beethoven.

Figaro’s bruiloften
Maestro Robert Groslot stelt het origineel ensemble ‘Figaro Revisited’ voor in een wervelend opera concert. Sopraan Liesbeth Devos, tenor Stefan Cifolelli en de bariton Ronan Collett en orkest vertolken de onvergetelijke operamuziek van Rossini, Mozart en Paisiello, geïnspireerd op de bekendste kapper in de wondere wereld van de opera: Figaro!
Russische ziel

Op 14 juli neemt dirigent Robert Groslot ons mee op een concertreis door Rusland, met zijn symfonisch orkest, vocale solisten en koor. Sopraan Hanne Roos, tenor Denzil Delaere en het koor Fine Fleur reizen met het Groslot Gala Orchestra door Russisch geïnspireerde werken van Glinka, Tchaikovsky, Khatchaturian, Rachmaninov, Borodin, en Prokofjew, maar ook Lehar, Verdi, Weber en Heuberger komen aan bod.

Walsen in het park

Naar goede traditie wordt de tweede concertavond afgesloten met een ode aan de wals en een uitnodiging tot dans. Dansgroep ‘Pivolte’ geeft ook een optreden op muziek van Het Zwanenmeer en de Danse des Cygnes.

Jonge solisten

Eind 2017 deed de vzw Klassiek in ’t Groen een oproep naar jong instrumentaal solotalent tussen 9 en 15 jaar om zich kandidaat te stellen voor een optreden op Klassiek in het Park.

Artistiek directeur Robert Groslot beoordeelde een tiental kandidaten en selecteerde twee laureaten. Eliane Rodrigues zal tijdens haar recital op vrijdag een ‘quatre-mains’ spelen met de jonge pianiste Alexandra Krinkels. Op zaterdag zal Jappe Dendievel deel één uit het fagotconcerto van Weber vertolken, gesteund door groot orkest en zijn dirigent.

Info en tickets: https://www.klassiekinhetpark.be/


  • WAT: Klassiek in het Park
  • WIE: Robert Groslot, Eliane Rodrigues, Jappe Dendievel, Hanne Roos, Aäron Wajnberg, Pivolte, Alexandra Krinkels
  • WAAR: Gemeentepark Brasschaat
  • WANNEER: 13-14 juli 2018
  • FOTO: ©Klassiek Centraal

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: