Brahms Lieder

Op haar derde Pentatone album Brahms-Lieder keert Anna Lucia Richter terug naar het Duitse lied en maakt haar opname debuut als mezzo-sopraan met een recital van Brahms liederen, samen met pianist Ammiel Bushakevitz.

Brahms is bijzonder geschikt voor dit opnamedebuut, want zijn liederen passen de mezzosopraanstem als gegoten, en de hier gepresenteerde stukken variëren van liefdespoëzie en donkere romantiek tot volksliederen, waaronder het wereldberoemde Wiegenlied. Richter’s diepe betrokkenheid bij en kennis van het Duitse lied is voelbaar in elk lied dat ze uitvoert, evenals in haar inzichtelijke begeleidende tekst voor het boekje, waarin ze het project in verband brengt met het begrip schemering. Bushakevitz’ poëtische spel zorgt voor de perfecte toon voor zowel de sombere als de idyllische stukken.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: