BOZAR: Ode aan twee grote componisten

BOZAR

Dat componisten als Sergei Rachmaninov en Johann Sebastian Bach een groot succes kennen, zal niemand verwonderen. Maar wat blijft verrassen zijn de veelvormige en onuitputtelijke invloeden die beide componisten hebben op hedendaagse muzikanten.

Het openingsconcert wordt verzorgt door Nikolai Lugansky en heeft de lovende woorden van internationale pers met zich mee. De samenwerking met het Belgian National Orchestra laat de diversiteit van Rachmaninov zien aan de hand van zijn vier virtuoze pianoconcerti, kamermuziek en ontroerende Vespers, en dit onder leiding van Christian Măcelaru. Daarnaast laat ook Duo², bestaande uit twee pianisten, als onderdeel van Bozar Next Generation horen wat een nieuwe generatie aan muzikanten ons kan bijbrengen. 

Het Bach Heritage Festival biedt een brede waaier aan concerten en optredens aan die de Duitse meester combineren met andere artistieke disciplines, andere muzikale werelden, of gewoon met de verfrissende energie van creatieve musici. Van de wervelende voorstellingJ.S. Bach: das Kapital, die scenografie, muziek en dans met elkaar weet te verbinden tot de twee Noorse improvisatoren Tord Gustavsen en Trygve Seim die de intieme wereld van de koralen van Bach verkennen. Of het jonge kamermuziekensemble L’Apothéose die er de illustere Brandenburgse Concerti weer tot leven zal brengen. Uitkijken dus naar prachtige momenten van muzikale inventiviteit! 

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: