Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

De musicalscène in Antwerpen is springlevend. Backstage-Producties pakt in januari in Theater Elcerlyck uit met een hommage musical rond het iconisch, komisch duo: Antwerpenaar Gaston Bergmans en Gentenaar Leo Martin.

Uitgeverij Pelckmans

Kobe Van Herwegen, met een fascinatie voor goochelen en de amusementswereld, beet zich de voorbije drie jaar vast in het leven van beide heren. Hij toverde een boek uit zijn hoed dat een overzicht biedt van de carrière van Gaston & Leo op en naast de scène. Daarvoor is hij in de archieven gedoken en te rade gegaan bij mensen die hen nog gekend hebben.

Het werd een indrukwekkend naslagwerk want Gaston en Leo waren van vele markten thuis. Leo was orkestleider. Gaston scheepshersteller. Ze waren geboren voor elkaar. Als duo hebben ze superhard geknokt voor hun plaatsje op de bühne. Hun succes kwam niet uit de lucht gevallen. Het waren perfectionisten die vele nachten sleutelden aan hun tekstmateriaal. Hun dialogen zijn meesterlijk. De pointes hilarisch.

Op 18 maart 1993 stierf Leo Martin, waardoor een apbrupt einde kwam aan dit unieke tweemanschap. Vlaanderens pupulairste duo ooit. 30 jaar later zijn Gaston & Leo nog niet vergeten. Ze behoren tot het collectieve geheugen. Het boek brengt hun carrière in kaart, geïllustreerd met fotomateriaal uit de persoonlijke archieven van beide komieken en aangevuld met anekdotes en quotes. Een hartverwarmend verhaal over vriendschap, vakmanschap en verloren dromen.

Van boek naar ‘Hommage musical Gaston & Leo, met een lach en een traan’

Het boek vormde meteen ook de basis voor het script dat Kobe Van Herwegen schreef. Opera- en musicalregisseur Frank Van Laecke, met zijn jarenlange ervaring, heeft het gefintuned. Hij noemt zichzelf ook een kind van het volkstheater. Co-bezieler Dirk van Vooren van Backstage Producties was van kindsbeen af grote fan van Gaston & Leo. Hij heeft de onwaarschijnlijke microbe om op een podium te staan en mensen te entertainen van hen overgenomen. Martin Michel zal voor de choreografie instaan en Thomas Vanhauwaert zal de leiding hebben over een live orkest. In ‘Gaston & Leo – de hommage musical’ wordt terug gegaan naar de Gouden jaren van de variété en komen de helden van de lach weer tot leven.

Acteurs

https://www.youtube.com/watch?v=LB35Sb_YoyI

“Twee heren casten die op een authentieke manier de ziel van Gaston en Leo kunnen weergeven, was geen evidentie”, vertelde regisseur Van Laecke. De authenticiteit van Antwerpen werd gevonden bij Warre Borgmans, als tegenspeler krijgt hij Gentenaar Jurgen Delnaet. Twee rasacteurs die er mensen van vlees en bloed zullen van maken en voor een elektrificerende vibe met het publiek zullen zorgen. Gaston & Leo. 1 + 1 = 3. Twee vrienden met hun ups en downs. Hoe een toevallige ontmoeting kan leiden tot een groot verhaal.


WAT: Gaston & Leo – De Homage Musical
WIE: Backstage productions
WAAR: Theather Elkerlyc – Antwerpen
WANNEER: Vanaf 19 Januari 2024 

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.