Boekrecital Stem – Vrijkaarten voor onze lezers

Stem is een verbluffend debuut, geschreven in een taal die smelt op de tong. Het boek leest als een literaire opera tegen de achtergrond van het Italië van de 17de eeuw. Een allegorie over de broze kracht van de stem en de verwoestende impact van zwijgen.

Met Stem laat Daan Esch een volstrekt nieuwe literaire stem weerklinken. Hij schreef een aangrijpende historische roman, geïnspireerd door de tragische levens van castraatzangers in de 17de eeuw. Er zijn drie verhaallijnen. Een verweesde knaap probeert zich met scha en schande doorheen zijn loodzware zangopleiding heen te worstelen. Een aanstormende diva moet met haar oude demonen in het reine zien te komen. Een visverkoopster laat alles wat zij liefheeft in de steek laat en kiest voor een dolend bestaan, gewapend met een brief die het geheim bevat dat de drie personages met elkaar verbindt.

In het verlengde van het boek organiseert de auteur in samenwerking met deSingel en Piano’s Maene een reeks van boekrecitals waarin het verhaal in woord, beeld en muziek tot leven wordt gebracht. Daan Esch leest fragmenten voor en duidt de historische achtergrond van het verhaal. Sopraan Hendrickje Van Kerckhove en pianiste Inge Spinette luisteren de boekpresentatie op met barokaria’s van Händel en tijdgenoten. De speellijst, leesfragmenten, videoclips en een heuse booksound, de ideale luistermuziek bij je lectuur, vind je op www.daanesch.com.
Vrijkaarten
– donderdag 19/10 om 19:30  in Brussel:
Concertzaal Piano’s Maene, Argonnestraat 37, 1060 (St-Gilles) Brussel
2 x 5 tickets
– zondag 22/10 om 11:00 AM in Lanaken:
2 x 5 tickets
Mail: Veerle@Knopskaya.be

 


  • WAT: Boekrecital
  • WIE: Daan Esch, Hendrickje Van Kerckhove, Inge Spinette
  • Cover: ©Lannoo

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in:

Laatste berichten