Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

© Belgian National Orchestra - GDC

Bob Permentier benoemd tot intendant van het Belgian National Orchestra

De minister van Buitenlandse Zaken, Europese Zaken, Buitenlandse Handel en Federale Culturele Instellingen, Hadja Lahbib, heeft het genoegen Bob Permentier te benoemen tot intendant van het Belgian National Orchestra. Hij treedt in functie vanaf 1 mei 2024 voor een termijn van zes jaar.

Bob Permentier (°1971) kan terugblikken op een lange carrière als fagottist bij het Belgian National Orchestra, waarvan hij sinds 1994 deel uitmaakt. Hij onderscheidt zich ook door zijn persoonlijk engagement: zo is hij reeds 13 jaar actief in de cultuur- en evenementensector als artistiek directeur van B-Classic, de Limburgse tak van het Festival van Vlaanderen, dat jaarlijks muzikanten van nationale en internationale faam samenbrengt. Zijn ervaring bij dit tachtig muzikanten tellende orkest en zijn kennis van de Belgische culturele wereld – op zowel organisatorisch als relationeel vlak – sluiten naadloos aan bij de missie van het orkest: het symfonisch repertoire op een vernieuwende manier promoten, en tegelijkertijd een centrale plaats innemen in het hart van de hedendaagse samenleving.

Bob Permentier heeft een verenigende visie: door bruggen te bouwen tussen symfonische muziek en het Belgische sociale weefsel hoopt hij nog meer samenwerkingen te creëren en het publiek te verbreden. Het is zijn ambitie om een evenwicht te vinden tussen traditie en innovatie, waarbij de artistieke uitmuntendheid die het symfonisch repertoire vereist, samengaat met formats die audiovisuele genres overstijgen. Zo zullen boeiende ervaringen tot stand komen die een divers, gepassioneerd, nieuwsgierig en multigenerationeel publiek aanspreken. Hiervoor rekent Bob Permentier op nauwe partnerschappen met belangrijke spelers in de culturele wereld in Brussel, België en op internationaal niveau. In het bijzonder met Bozar, een bevoorrechte partner waar het orkest permanent verblijft.

Bob Permentier, inwoner van Brussel, verwoordt dit zelf als volgt: “Het klassieke symfonische repertoire en zijn rijke traditie verdienen een mooie toekomst. Tegelijkertijd moeten we nieuwe artistieke paden durven bewandelen en een betekenisvolle dialoog creëren tussen het orkest en de gemeenschap, waar muziek een belangrijke verbindende rol speelt. Traditie en vernieuwing komen hier samen in een rijke muzikale ervaring die onze gemeenschap weerspiegelt.

In synergie met Bozar streeft het Belgian National Orchestra naar een muzikale toekomst die zowel lokaal als wereldwijd weerklank vindt. De huidige transformatie van Bozar tot een interdisciplinair kunstencentrum, in combinatie met de ambitieuze doelstellingen van het Belgian National Orchestra, biedt een unieke kans om het muzikale aanbod samen te moderniseren met behoud van de hoogst mogelijke kwaliteit. Deze geïntegreerde aanpak opent de deur naar een waardevolle samenwerking, waarin wij een belangrijke partner moeten zijn. Ik ben ervan overtuigd dat het Belgian National Orchestra, gevestigd in de hoofdstad van België en Europa, een pioniers- en inspirerende rol kan spelen in de transitie van symfonieorkesten wereldwijd. Onze muziek is de taal waarmee we contacten leggen, bruggen bouwen tussen culturen en een harmonieuze dialoog tot stand brengen. Ik ben enthousiast en vereerd om hieraan te kunnen bijdragen.”

Gust Vriens, Voorzitter van de Raad van Bestuur: “We zijn blij dat we kunnen rekenen op Bob Permentier, met zijn jarenlange ervaring in de rangen van ons mooie orkest, om het op een strategische, concrete en relevante manier te begeleiden. Zijn benoeming is het sluitstuk van een vier maanden durend proces waarin de profielen van alle kandidaten grondig werden geëvalueerd. Bob voldoet aan alle criteria die zijn positie vereist en zijn visie is perfect afgestemd op de doelstellingen van het Belgian National Orchestra. Hij toont alle leidinggevende, artistieke en menselijke vaardigheden die nodig zijn om zijn leiderschap op briljante wijze op zich te nemen. Samen met onze chef-dirigent Antony Hermus hebben we er alle vertrouwen in dat Bob het orkest met veel passie zal inspireren en leiden.

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende