Blaricum Music Festival viert kwaliteit en passie

Na twee stille Corona-jaren is het Blaricum Music Festival weer terug van weggeweest. Van donderdag 30 juni tot en met zaterdag 9 juli staat Blaricum weer in het teken van hoogstaande klassieke (en iets minder klassieke) muziek, passievol uitgevoerd door solisten en ensembles van wereldfaam. Het Blaricum Chamber Orchestra is ‘orchestra in residence’ en alle concerten vinden plaats in de Vituskerk en de Dorpskerk. In Het Theater (een prachtige nieuwe locatie voor het Blaricum Music Festival) vinden kindervoorstellingen en masterclasses plaats. 

Het Blaricum Music Festival heeft als doel om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van de mooiste klassieke muziek en dit het liefst op een ongedwongen en feestelijke manier. En als je de mooiste muziek wilt bieden dan kom je al snel uit bij uitvoeringen door de beste musici… Gelukkig heeft een aantal toppers uit het internationale muziekleven de uitnodiging om naar Blaricum te komen aanvaard. Zo zal de legendarische cellist Mischa Maisky twee concerten geven, een met orkest en een recital dat eindigt in een trio met zijn twee oudste kinderen Lily en Sascha.

‘Artist in residence’ is dit jaar de weergaloze pianist Denis Kozhukhin. Naast vaste duo-partner van onder anderen onze nationale trots Janine Jansen is hij een van de meest gevraagde solisten van dit moment. Naast concerten zal hij ook twee dagen masterclasses geven tijdens welke hij zijn kennis en kunde zal delen met zijn jongere collega’s. 

De openings- en sluitingsconcerten worden verzorgd door klassiek geschoolde topviolisten die een ‘andere kant’ op zijn gegaan. Hongaar Roby Lakatos (vorige editie een doorslaand succes) is de meest beroemde zigeunermusicus ter wereld geworden en voor de Algerijnse Fransman Gilles Apap geldt dat hij hetzelfde heeft bereikt binnen de wereld van de jazz- en de wereldmuziek. Het worden allebei doldwaze en spetterende concerten waarbij stilzitten geen optie is!

Tags

Gerelateerde Artikelen

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: