Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

© SKINN

Bezoekerscijfers Concertgebouw in 2023 opnieuw op recordpeil

Concertgebouw Brugge kan terugblikken op een succesvol 2023 vol artistieke hoogtepunten, uiteenlopende events en sterke bezoekersaantallen. Het verwelkomde vorig jaar 160.000 bezoekers waarvan 95.000 voor het eigen artistieke programma en 65.000 voor evenementen in zaalhuur. Het Concertgebouw zorgt met deze uitstekende cijfers voor een groeipercentage van 16% ten opzichte van 2022 en evenaart in 2023 zo bijna het bezoekersaantal van het absolute recordjaar 2017.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

Tot de toppers in verkoop van het artistieke programma in 2023 behoren onder meer de voorstellingen van Rosas, Opera Ballet Vlaanderen en Vox Luminis maar ook een festival als Bach Academie Brugge, het unieke concertformat CLUB Surround en wereldvermaarde orkesten als Budapest Festival Orchestra en Rotterdams Philharmonisch Orkest bleken erg populair bij de bezoekers.

Ook Concertgebouw Events kan uitpakken met succesvolle cijfers in 2023, met 182 evenementen op de teller. Deze bruisende zaalhuurwerking – recent erkend met het label Flanders Heritage Venue 2.0 – begeleidt allerhande events: van internationale congressen, over bedrijfsevents tot concerten en shows.

Concertgebouw Brugge is meer dan een concertzaal, het is ook een relevant cultureel platform dat via diverse inspirerende programma’s meerdere lagen van de maatschappij aanspreekt. Met maatschappelijke en participatieve initiatieven als Concertgebouwbos, Play Here, Serieus Curieus, Notenkrakken en Iedereen Klassiek bereikt het Concertgebouw nieuw en ander publiek.

‘Ik ben bijzonder verheugd over de toenemende impact van het Concertgebouw. Door sterke publieksgerichte formules en een divers en kwalitatief programma maken we onze ambitie van publieksverbreding, verjonging en vernieuwing waar. Het Concertgebouw speelt ten volle zijn rol als levendig kunstenhuis en state of the art venue voor nationale en internationale bedrijfsevents en is zo een hefboom voor economische welvaart in de regio.’ — Katrien Van Eeckhoutte, algemeen directeur Concertgebouw

Sterke start van 2024 met de Bach Academie

Ook de eerste resultaten voor 2024 gaan op dit positieve elan verder met sterke bezoekerscijfers in januari voor de Bach Academie Brugge. Daarbij zijn de opvallende trends: een terugkerend kernpubliek en een jonger bereik met vooral een stijging in de categorie –40-jarigen. De bezoekersaantallen tonen ook een stevig aandeel buitenlands publiek, waarbij bijna één derde van de tickets werd gekocht door bezoekers uit Nederland, Duitsland en Frankrijk. Zij combineren de Bach Academie met een meerdaags verblijf in Brugge.

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende