Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Het is gewoon een teken van historisch onrecht dat hobou00efsten moeten dragen’. Dat was de klaagzang van Leon Goosens, die de algemene opvatting verwoordde dat de negentiende eeuw een crisistijd was in de geschiedenis van de hobo. Als een sneeuwbaleffect is het idu00e9e reu00e7ue, dat het instrument in onbruik raakte omdat het onverenigbaar werd geacht met de esthetiek van de romantische expressie, van generatie op generatie overgeleverd. Deze opname brengt een handvol suggestieve composities uit het Frankrijk van het begin van de negentiende eeuw aan het licht om deze gangbare opvatting te herzien. Deze werken, die allemaal nooit eerder zijn opgenomen, behoren tot een groot corpus van verwaarloosde negentiende-eeuwse kamermuziek voor hobo en fortepiano, en getuigen van een levendige, dynamische traditie van blazersspel in Frankrijk. Hier uitgevoerd op een Franse hobo met tien toetsen van Guillaume Adler (Parijs, ca. 1835) en een fortepiano van Erard (Parijs, 1840), benadrukken deze sentimentele en lyrische rariteiten op prachtige wijze de unieke klankkleuren en speeleigenschappen van deze zeldzame originele modellen.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.