Benefietconcert voor Oekraïne / Daan Vandewalle / The People United Will Never Be Defeated

Uit solidariteit met de Oekraïense bevolking en omdat klassieke muziek verbindt en troost, zetten DE SINGEL, Bozar, Concertgebouw Brugge, Muziekcentrum De Bijloke, Flagey, Klarafestival, Opera Ballet Vlaanderen en l’Orchestre Philharmonique Royal de Liège samen hun schouders onder ‘Classical Music for Ukraine’, een grootschalige, nationale benefiet meerdaagse van 25 t.e.m. 29 maart in verschillende steden.

In DE SINGEL brengt de Vlaamse pianist Daan Vandewalle op zaterdag 26 maart om 15:00 een bijzonder eerbetoon aan de mensen in Oekräïne met het meesterwerk The People United Will Never Be Defeated voor piano solo. Een krachtig signaal van verbondenheid en verzet.

¡El pueblo unido jamás será vencido! (Spaans voor “Het verenigde volk zal nooit verslagen worden”) – zo luidt de titel van het Chileens protestlied, geschreven door Sergio Ortega Alvarado in 1973. Componist en iconoclast Frederic Rzewski schreef hierop een indrukwekkend én aartsmoeilijke variatiereeks waarbij hij dit thema 36 keer ontleedt en op zijn variatiemogelijkheden beproeft. 

The People United Will Never Be Defeated wordt terecht vergeleken met de Goldberg- en Diabellivariaties. Daan Vandewalle was een naaste metgezel van Rzewski en een geliefd vertolker van zijn werken. 

 

Meer info:

Ticketlijn de Singel: +32 (0)3 248 28 28
open van di t/m vr: 11u00 – 18u30

De opbrengsten van dit concert gaan naar Oekraïne 12-12

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: