Benefietconcert voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië

Op 11 maart, om 20.00 uur, gaat in de Sint-Germanuskerk in Tienen een benefietconcert door ten voordele van de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië, die enkele tienduizenden slachtoffers gemaakt heeft, meer dan de hele Tiense bevolking. 

Onder de bezielende leiding van de Tiense dirigent, componist en muziekdocent Koen Vits brengt een gelegenheidskoor aangepaste muziek, die wordt afgewisseld met poëzie uit de getroffen streek, gekozen door Turkse, Koerdische en Syrische Tienenaars.

De opbrengst van dit evenement gaat integraal naar het forum 1212, het Belgisch Consortium voor Noodhulpsituaties.

Initiatiefnemer is “Koor&Stem Vlaams-Brabant”, met ondersteuning van Kiwanis Tienen Hageland, Lions Club Tienen en Buren voor Buren Tienen.  Zij rekenen op een golf van solidariteit.

Het evenement steunen kan door aankoop van toegangskaarten en door financiële donaties. Praktische informatie is te vinden op de website van het evenement, www.benefietconcert.be en de Facebookpagina ervan, https://fb.me/e/2iyjdjP8Q.

Tags

Gerelateerde Artikelen

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: