Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Bruno Cocset, een eminent ambassadeur van de barokcello, maakt hier een tienerdroom waar: het opnemen van de sonates van Beethoven. 

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

“Als we haar van binnenuit herontdekken, overweldigt deze muziek ons: haar kunst van de mise en abyme, haar vermogen om af te wijken van het formele schema, om zover te durven gaan als de ongecontroleerde vlaag van razernij of de pauze in het tempo… Van de kant van een kampioen van de metronoom (Beethoven heeft aan de creatie ervan meegewerkt) schept deze dwingende greep naar de vrijheid onmetelijke ruimten, die uitvoerder en toehoorder in onbekende, onvoorziene diepten duwen…  De piano en de cello zijn gedurende het hele verhaal met elkaar verbonden door een vruchtbare, doordringende, opwindende complementariteit”. 

Op de fortepiano bespeelt een jarenlange muzikale partner, Maude Gratton, twee verschillende instrumenten, gekozen al naar gelang het karakter van elke sonate: een Weense piano naar Johann Andreas Stein en een originele John Broadwood uit 1822, een model dat in Wenen circuleerde en dat Beethoven zelf bespeelde. Om dit repertoire op de grens van classicisme en romantiek te kunnen uitvoeren, heeft Bruno Cocset een nieuwe cello besteld bij een andere trouwe partner.


alpha-classics-20211119155650-logo

Preview en koop link*

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende