Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

“Een caleidoscopische Mozart met de wijsheid en ervaring van een mensenleven”, zo omschreef de Britse culturele website “The Arts Desk” de Mozart-interpretatie van Elizabeth Leonskaja. Dit jaar (2021) heeft de grande dame van de piano de complete pianosonates van de Oostenrijker opgenomen. Zo veelzijdig als Mozarts sonates zijn, lijken ze eigenlijk de stemmingen van een heel leven te omvatten: ze variëren van de serieuze, onschuldige Pianosonate in F groot K. 332 tot het levendige, dansante stuk K. 333 tot het energieke Rondo alla Turca, waarschijnlijk Mozarts beroemdste pianostuk. Maar de componist verwerkte ook persoonlijke ervaringen in de werken. De Pianosonate in A mineur K. 310, bijvoorbeeld, is Mozarts meest sombere sonate; ze werd geschreven onder de indruk van de onverwachte dood van zijn moeder.
Preview en koop link*

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.