Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Beethoven componeerde het oratorium Christus am Ölberge (Christus op de Olijfberg) in slechts “veertien dagen, te midden van allerlei tumult en andere onaangename en verontrustende gebeurtenissen in mijn leven”. Het was de eerste keer sinds de twee “keizerlijke cantates” van 1790, de Cantate bij de dood van keizer Jozef II WoO 87 en de Cantate bij de troonsbestijging van Leopold II WoO 88, dat hij aan een meerstemmig vocaal werk begon. Christus am Ölberge was ook Beethovens eerste compositie over een religieus onderwerp en zou zijn enige oratorium blijven.


Preview en koop link*

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.