Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Bauhaus Music Weekend 2023

De kaartverkoop voor het eerste bauhaus muziekweekend in Berlijn begint op 1 augustus. Tegelijkertijd wordt het volledige programma bekend gemaakt. De evenementen vinden plaats in de Meistersaal aan de Potsdamer Platz en het tijdelijke bauhaus-archief aan de Knesebeckstraße 1 in Berlijn-Charlottenburg. Bezoekers kunnen zich verheugen op drie dagen van concerten, lezingen, rondleidingen en een workshopconcert, waarin wordt belicht hoe muziek de sfeer van het Bauhaus beïnvloedde en een normaal onderdeel werd van het dagelijks leven onder Bauhaus-studenten en -medewerkers. Onder de artistieke leiding van de musicoloog Kai Hinrich Müller en de musici Michal Friedländer en Karl-Heinz Steffens presenteert het programma werken die inherent verbonden zijn met het Bauhaus.

Kaartverkoop begint op 1 augustus

Tickets voor de individuele concerten zijn nu verkrijgbaar op de website van het Bauhaus-Archiv. Deelname aan het workshopconcert, de lezingen en de rondleidingen is gratis, maar voorregistratie is vereist om de evenementen bij te wonen.

Volledig programma

In 1923 opende het Bauhaus in Weimar voor het eerst zijn deuren voor het publiek met een grote tentoonstelling. De componisten Igor Stravinsky, Paul Hindemith en Ferrucio Busoni waren allemaal te gast in Weimar en presenteerden hun werken tijdens de vijfdaagse Bauhaus Week die de tentoonstelling aftrapte. Ter herdenking van de 100ste verjaardag van het Bauhaus laat het Bauhaus muziekweekend de muzikale werken zien die in 1923 werden gepresenteerd. Het programma begint op vrijdag 22 september met een workshopconcert in het tijdelijke bauhaus-archief. De alumni van de Berlijnse Barenboim-Said Akademie presenteren Arnold Schönbergs baanbrekende melodrama Pierrot lunaire in samenwerking met gerenommeerde musici die werken met Karl-Heinz Steffens en Michal Friedländer. Na het openingsevenement gaat het programma verder op zaterdag 23 en zondag 24 september in de Berlijnse Meistersaal met een breed spectrum aan muzikale optredens van internationale artiesten. Onder andere de Duitstalige versie van Igor Stravinsky’s The Soldier’s Tale met Itay Tiran (spreker). Gesprekken over het Bauhaus en muziek zullen de optredens contextualiseren en het programma afronden.

Het Bauhaus-Archiv / Museum für Gestaltung en PD Dr. Kai Hinrich Müller onderzoeken sinds 2021 het muzikale leven op de historische Bauhaus-locaties in Weimar, Dessau en Berlijn. Tijdens het bauhaus muziekweekend van dit jaar presenteert het interdisciplinaire team de eerste bevindingen van het uitgebreide onderzoeksproject en biedt inzicht in de grotendeels onbekende connectie tussen muziek en de beroemde school voor kunst en design. Het bauhaus muziekweekend 2023 wordt mogelijk gemaakt door speciale financiering van het Berlijnse Senaatsdepartement voor Cultuur en Sociale Cohesie. Het is het begin van een driejarige reeks evenementen rond het thema Bauhaus en muziek.

Tickets & info: www.bauhaus.de/music

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende