Bart Van der Roost Algemeen Directeur Kunsthuis Opera en Ballet Vlaanderen

De voorbije jaren kwam Bart Van der Roost (35) in de belangstelling als mede-oprichter en CEO van neoScores: een bedrijf in digitale partituren, dat op drie jaar tijd uitgroeide tot een internationale speler en meermaals in binnen- en buitenland werd bekroond als succesvolle start-up onderneming.

Zijn hele carrière werkt Bart Van der Roost zowel voor als achter de schermen van de klassieke muziekwereld. Hij studeerde af als trombonist aan het Lemmensinstituut, behaalde een MBA aan de Vlerick Business School, was freelance programmamaker bij Klara en werkte ruim vijf jaar als productiehoofd bij Brussels Philharmonic.

Aviel Cahn, artistiek directeur van Opera Vlaanderen, en Sidi Larbi Cherkaoui, artistiek directeur van Ballet Vlaanderen blijven op post. In de komende maanden zal huidig algemeen directeur Lena De Meerleer het nodige doen om de overdracht optimaal te laten verlopen.

Pol Bamelis, voorzitter van de Raad van Bestuur: ‘Bart Van der Roost kwam overtuigend naar voren als sterkste kandidaat uit een selectieprocedure die zeer professioneel en sereen verlopen is. De Raad van Bestuur staat eensgezind achter zijn aanstelling. Met Bart Van der Roost komt een dynamische kracht aan het hoofd van deze instelling. Iemand voor wie muziek en kunst eten en drinken is, maar die zich ook heeft bewezen als manager en de digitale uitdagingen van de toekomst kent. We kijken deze samenwerking vol vertrouwen tegemoet.’

Bart Van der Roost: ‘Ik kijk ernaar uit om met het volledige team van Kunsthuis Opera Ballet Vlaanderen de mooie uitdagingen die in het vooruitzicht liggen aan te gaan. Ik wil behouden wat goed is en vernieuwen waar nodig om dit prachtige huis op een frisse manier te laten doen waar het goed in is: relevante en beklijvende opera- en dansvoorstellingen brengen. De verbindende kracht van cultuur is vandaag meer dan ooit nodig in onze maatschappij, en ik zal die met veel overtuiging verstevigen en verbreden tussen Kunsthuis en haar diverse partners. De komende maanden ga ik de tijd nemen om mijn operationele rol binnen neoScores NV af te ronden, waar een sterk team aanwezig is om dit mooie verhaal verder te doen groeien.’

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in:

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist