Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

© Ari Magg

Barbara Hannigan benoemd tot Chef-dirigent en Artistiek Directeur van het Iceland Symphony Orchestra

Het Iceland Symphony Orchestra (ISO) kondigt de benoeming aan van Barbara Hannigan als hun Chef-dirigent en Artistiek Directeur voor een initiële periode van drie seizoenen, beginnend in augustus 2026. Hannigan’s eerste functie als Chef-dirigent zal haar samenwerking met het IJslandse orkest omvatten voor minimaal 6 abonnementsweken per seizoen, naast tournees en opnames. Als Artistiek Directeur zal ze ook een belangrijke bijdrage leveren aan de innovatieve programmering van het orkest.

“Altijd nieuwsgierig, moedig en creatief, de musici van het ISO zijn toegewijd om op het hoogste niveau te werken. Hun technische excellentie gaat hand in hand met hun geweldige verbeeldingskracht. Bij het werken met het ISO heb ik voor het eerst het verlangen en de mogelijkheid gevoeld om een positie als Chef-dirigent te overwegen. Het is een kwestie van creatieve chemie en collectieve timing die ons ertoe brengt om samen dit nieuwe pad in te slaan.” – Barbara Hannigan

“Barbara Hannigan is uniek en we kunnen niet wachten om meer met zo’n uitmuntende artiest samen te werken, de innovatieve programma’s uit te voeren waar ze om bekend staat en deel uit te maken van haar unieke expressie. De eerste keer dat ze het podium opkwam om ons orkest te dirigeren, voelden we allemaal iets uitzonderlijks en unieks in de lucht. De ervaring van het vertrouwen tussen haar en de musici en hoe ze samen creëren en op avontuur gaan, is buitengewoon inspirerend. We zijn dankbaar en vereerd om het eerste orkest te zijn dat Barbara Hannigan benoemt tot Chef-dirigent en Artistiek Directeur. We weten dat ze het orkest, ons publiek en het IJslandse culturele leven in de komende jaren aanzienlijk zal beïnvloeden.” – Lára Sóley Jóhannsdóttir, Algemeen Directeur ISO

Eerdere samenwerkingen

Barbara dirigeerde het Iceland Symphony Orchestra voor het eerst in het voorjaar van 2022, met een indrukwekkend debuut op het Reykjavík Arts Festival met onder andere Charles Ives’ The Unanswered Question, Arnold Schönberg’s Verklärte Nacht, Alban Berg’s Suite from Lulu, en George Gershwin’s Girl Crazy Suite (arr. Bill Elliott). In juni 2023 presenteerden Barbara Hannigan en het Iceland Symphony Orchestra een programma van drie boeiende composities, waarin Hannigan’s lyriek en speelsheid in gelijke mate werden getoond, zowel in haar zang als haar dirigeren: Haydn’s Symphony No. 96 in D major, Mahler’s Symphony No. 4 en de wereldpremière van Golfam Khayam’s I am not a tale to be told. Ze bundelden opnieuw hun krachten in april 2024 toen ze Francis Poulenc’s La Voix humaine uitvoerden naast Strauss’ Metamorphosen.

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende