Ballet Vlaanderen dansers Wim Vanlessen, Alexander Burton en productie Hope uitblinkers van vorig seizoen

Eerdere deze week was het World Ballet Day en – na de opera vakpers vorige week – is het aan het gerenommeerde maandblad Dance Europe om terug te blikken op vorig seizoen. Vijftien internationale recensenten spreken zich in het tijdschrift uit over de hoogtepunten wereldwijd.

In de categorie ‘Outstanding Performance by a Male Dancer’ wordt principal Wim Vanlessen geprezen voor zijn vertolking als Spartacus in het gelijknamige ballet van Joerie Grigorovitsj.  Half-solist Alexander Burton blonk uit met zijn vertolkingen in Pond Way van Merce Cunningham en Pina Bausch’s Café Müller.

Ook de voorstelling Hope wordt door de pers gezien als één van de beste premières die er vorig seizoen in de hele balletwereld te zien waren. Hope was een triple bill met de werken Chronicle van Martha Graham, Café Müller van Pina Bausch en Ecdysis van Annabelle Lopez Ochoa en kon eerder al op (inter)nationale lof rekenen. Vooral het feit dat Ballet Vlaanderen het eerste gezelschap is dat van Tanztheater Wuppertal deze klassieker mocht dansen, wordt gezien als een belangrijk moment van vorig seizoen.


  • WAT: Ballet Vlaanderen dansers Wim Vanlessen, Alexander Burton en productie Hope uitblinkers van vorig seizoen
  • Foto: © OperaBallet Vlaanderen

 

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in:

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist